In de spotlight: De Cane Corso

Het afgelopen jaar heb ik verschillende Cane Corso’s mogen fotograferen. Wat een verscheidenheid aan uiterlijk en karakters kwam ik tegen. Hier een kleine impressie, en wat meer info over het ras.

De Cane Corso (u spreekt dit uit als: “kaane korso”) is van oorsprong een Italiaans hondenras. Cane betekent hond en Corso is, zo neemt men aan, een verbastering van het Griekse woord Cortos, dat binnenhofbescherming betekent. En dat maakt tevens duidelijk waarvoor de hond ooit bedoeld was: als bewaker van het landgoed en bescherming van vee tegen wolven en veedieven.  De Cane Corso behoort tot de FCI rasgroep 2 , o.a. van de Molossers.

4

 

Het ras is zeer geschikt als gezelschaps-, waak- en erfhond maar heeft tegelijkertijd ook een temperamentvol karakter.  De Cane Corso heeft graag een baas die duidelijk is, regels stelt en hem uitdaging geeft.

l2logo

De Cane Corso is er in verschillende kleuren zoals ; zwart, loodgrijs, leisteen-grijs, licht-grijs, lichtrood, reebruin, fawn en gestroomd (strepen van verschillende tinten van rood of grijs).

 

Reuen wegen rond de 45 – 50 kg, en hebben een schofthoogte van 64-68 cm. Teven wegen rond de 40 – 45 kg, en hebben een schofthoogte van 60 – 64 cm.

In het buitenland komt het nog voor de dat oren en/of staart van de Cane Corso gecoupeerd worden.  In Nederland is dit bij wet verboden

 

Meer informatie over de Cane Corso vind je op: https://www.canecorsoclub.nl

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s